Színházba menet került szóba a gázpalackok témaköre

Az idei év rengeteg szempontból egészen különböző, mint a tavalyi – vagy a több évtized, amit én személyesen megismertem. Az egyik nagy változás a szórakozás világa: a személyes találkozások, a mozik, a színházak, a nagy koncertek, az utazások, az idegenvezetések mind áldozatul estek a járványnak 2020-ban, legalább is március közepe óta. De amikor a 2020-as év az eszembe jut, január és február nem is tűnik úgy, mintha ugyanez az év lett volna. Ahogy a történészek sokszor szokták a rövid 20. századot említeni (1914 – 1989 között, az első világháború kitörésétől a rendszerváltásokig), a 2020-as év is rövid, bár úgy tűnik, csak egy irányban. Bár az is lehet, hogy a 2020-as feeling Magyarországon és Európában 2020 tavaszától 2021 tavaszáig tart majd. Legalább is reméljük, hogy ennél nem tovább.

Nemrég eszembe jutott, hogy amikor 2019 őszén mentünk színházba egy barátnőmmel, a kellemes sárgás, pirosas és rozsdabarna levelek között sétálva a gázpalackok témakörére került szóba. Ő mondta, hogy létezik egy cég, a Gázpalackfutár, ahol nem is kell személyesen bemenni, hanem házhoz szállítják a palackokat. Ha megkeresnénk őket, van lehetőség erre is, ezen a telefonszámon: PB gázpalack töltés és csere ár | +36-20-5-222-777.

De bár a cég legnépszerűbb terméke minden bizonnyal a PB gázpalack, sok más gáz is elérhető: hélium palack, szén-dioxid (CO2) palack, nitrogén palack, argon palack, oxigén palack, corgon (argon és szén-dioxid keveréke) és acetilén palack is.

A házhoz szállítás gyors szolgáltatás, általában 2-4 óra alatt lehet rá számítani nyitvatartási időben, a rendeléstől kezdve. A már említett palackos PB gázból a Mol és a Flaga termékeit forgalmazza a Gázpalackfutár. Ha most hívnánk őket, a telefonszám itt található: PB gázpalack töltés és csere ár | +36-20-5-222-777.

A gázpalack lerakat Vácon található, és a házhozszállítás lehetséges Budapesten, ezen kívül pedig az agglomeráció több tucat településén is, mint Rádon, Pencen, Acsán, Csóron, Szadán, Sződön, Gödön, Fóton, Pécelen, Vecsésen, Gyálon, Érden, Ürömön és még sok másik helyen is.

Ha nem akarunk telefonálni, kérhetünk visszahívást is a honlapon (gazpalackfutar.com), és írhatunk üzenetet a Kapcsolat fül alatt is.

Mivel annyira szöget ütött a fejembe a gázpalackok témája, úgy döntöttem, hogy tovább fogok tájékozódni, és a Gázpalackfutár blogján is olvasgattam. Igazából nem volt túl hosszadalmas idő mindent végigolvasni, mert mindössze 2 bejegyzés van az egész blogon, de mindkettőben sok újdonságot találtam.

A cég van, hogy hetente 100 helyre is kiszállít palackokat, méghozzá a legmagasabb biztonsági körülményeket figyelembe véve és minden szabályt betartva. A vállalkozás történetében már arra is volt példa, hogy másfél óra (tehát 90 perc alatt) 10 különböző helyre is sikerült kiérni. Ilyen átlagot még egy pizza- vagy más ételfutár sem szokott teljesíteni, pedig itt nagyon nehéz palackokról van szó, amelyeket nyilván nem biciklin, hátizsákban vagy robogóval szállítanak…

A rendeléskor a szokásos ügymenet az, hogy egy megbeszélt időpontban szállítják ki a gázpalackokat, és azt kérik a honlap blogján az ügyfelektől, hogy sétáljanak ki a kapuig, hiszen így mindkét fél több percet is spórolhat, és igazán tarthatók lesznek az előre megbeszélt időpontok.

Sőt, azt a történetet is megosztották ugyanebben a blogbejegyzésben (Minden, amit tudnod kell a gázpalack házhozszállításról), hogy egyszer a megrendelést követő 60 másodpercben, komolyan, 1 percen belül sikerült házhoz szállítaniuk egy gázpalackot. Ehhez nyilván egy rakat szerencse is kellett, de arra is rámutat, hogy a cégben fel vannak készülve a váratlan esetekre, jól fel vannak szerelve, és a váratlan eseményekre is rendkívül gyorsan tudnak reagálni.