Színházi előadás alatt lánybúcsú szervezése

A lánybúcsú szervezése kvázi kötelező feladata a tanúnak. Bármennyire is örültem, mikor a legjobb barátnőm, Kata felkért tanúnak, ezt a részét igazán kihagytam volna.

Természetesen nagyon hálás voltam a felkérésért, félreértés ne essék, azonban azt szerintem senki nem kívánja a háta közepére sem, ha egy igen heterogén társaságnak meg kell felelnie. Valljuk be, egy lánybúcsú szervezése során a meghívotti kör többsége valamiért azt hiszi, hogy a saját lánybúcsújáról van szó, és érvényesíteni akarják az akaratukat. Szóval, ezt nem minden esetben lehet könnyen kezelni. A sóhajtozás és az asszertív kommunikáció jellemezte napjaimat, hiszen mindenki mást akart, végül Zsófinál adtam be a derekam.

Az egyik Katával közös barátnőnkkel, Zsófival mentem színházba, és óhatatlanul szóba került Kata lánybúcsúja. Mondjuk, a két egyfelvonásos színmű, amit néztünk, nyilván adta is a témát, mert a címe „A házasságszédelgőLánykérés” volt.

Zsófi tulajdonképpen a második darab alatt végig arról beszélt, hogy Kata lánybúcsúját a Balatonon kellene tartani. Végig bökdösött és egy honlapot próbált mutogatni, ahol hajót lehet bérelni lánybúcsú alkalmából.

Elsőre nyilván fel voltam háborodva, hiszen mégiscsak színházba jöttünk, de hát, csak nem hagyott Zsófi békén. Így muszáj volt beadnom a derekam legalább annyiban, hogy küldje át a linket, és majd az előadás után átbeszéljük a témát. Nyilván, mint aki tűkön ül, annyira várta az előadás végét.

Igazából be kellett látnom, hogy Zsófi ötlete amúgy nem bizonyult túl rossznak. A honlapon három csomagot is ajánlanak a lánybúcsúra, mindegyiknek elég mókás neve van: „Felejthetetlen hétvége”, „Az éjjel soha nem érhet véget” és „Tartalmas percek”.

Akár egy rövid, 2 órás program, de akár egész napos is lehet a hajózás. Attól függően, hogy mi a preferencia. A csomagok mindegyik tartalmazza az ingyenes belépésre és kedvezményes fogyasztásra jogosító karszalagot Siófok legjobb szórakozóhelyeire. Így a hajózás akár egy késő délutáni, egyfajta hangulatkeltő program is lehet az estéhez.

Arra jutottunk Zsófival, hogy mégiscsak akkor már meg kellene adni a módját, és egész hétvégés programot kezdünk el tervezgetni. A „Felejthetetlen hétvége” csomag 14 990 Ft/ fő áron biztosítja a vitorlázást hajóvezetővel, korlátlan italfogyasztást a vitorlázás alatt, és még a szállás is benne van. Az éjszakát a hajón tudjuk tölteni a kikötőben, ami azért elég különleges élmény lenne. A csomaghoz tartozik ugye a karszalag, amivel a legtöbb siófoki bulihelyre ingyenes belépést biztosít, valamint kedvezményes italfogyasztást. Ezek ugyebár, nem is utolsó szempontok egy lánybúcsúnál. Ami még külön ígéretes, hogy a kikötő melletti luxus szállodába wellness belépőt biztosítanak a csomaggal. Mivel a lányt illik rendesen elbúcsúztatni a házasságkötés előtt, így biztosan szükség lesz regenerálódásra is másnap. Nem kizárt, hogy érdemes lenne vacsorát és reggelit is rendelni, ezt is felajánlják a csomaghoz, de ez külön egyeztetést igényel.

Rossz idő esetére vállal a cég garanciát, bár esetünkben egy hétvége jöhet szóba, pont a lagzi előtti, így sajnos ezzel a lehetőséggel biztosan nem fogunk tudni élni. A honlapon egyszerűsített formában gyorsított ajánlatot is lehet kérni, csupán néhány adat megadása kötelező. Zsófival össze is számoljuk a létszámot, és röviden leírjuk az igényeinket. Ez a funkció nagyon hasznosnak bizonyult, mivel Zsófi tényleg nagyon be volt zsongva. Legalább az ajánlatkéréssel a lelkesedését lehetett tompítani kicsit. Tényleg úgy éreztem, mintha az ő lánybúcsújáról lenne szó.

Abban maradtunk, hogy az ajánlatot megvárjuk, és annak fejében döntünk a 2 órás vagy egész napos programot illetően. A választ úgyis 24 órán belül megkapjuk, így a többieket is részletesen be tudjuk avatni majd a lehetőségekbe. Zsófi ugyan beíratta velem a telefonomba a +36309061407-es telefonszámot, ha hívnának biztosan vegyem fel nekik a hívást. Mivel az ár kedvezőnek bizonyul, feltételezzük, hogy a többieknek sem lesz kifogása ellene. Kata tulajdonképpen csak annyit adott támpontként a felkérésekor, hogy részéről az utazás is megfelelő, csak közösen tudjuk megegyezni mindenben és őt ne stresszeljük a szervezéssel.

A Balatonpro kvázi egy kész eseményt kínál, nekünk tényleg csak meg kell jelenni. Így abban bízom, hogy Zsófi lelkesedése a többiekre is ráragad majd.