Miért jó mindig a jövőre (is) gondolni?

2022 szeptemberében valami olyasmi köszöntött be Magyarországon, aminek következtében kulturális intézmények tömege állt le, zárt be, vagy szűkítette működési lehetőségeit. Én például nem a nagy, hanem a kisebb színházakat, stúdiószínpadokat kedvelem. Mert érdekelnek az újítások, a kísérletezés. De hiába becsülöm ezeknek a műhelyeknek a kísérletezési hajlandóságát, nagyon szomorú voltam, hogy a jövőre való “nem gondolás” miatt az én kedvenc kulturális intézményem például teljesen bezárt. Nem nevezem meg őket, nem hiányzik nekik még itt a bántás pluszban…

Amikor megtaláltam a rifeng-hoszivattyu.hu nevű oldalt, nem értettem, miért nem voltak mások is előrelátóbbak! Hiszen ezen a webhelyen is, minden ott van a tájékozódáshoz. Szerencsére nekünk még használható az otthoni gázfűtésünk, de én máris vadászom, mire válthatnánk, hogy sose legyen igazán nagy baj, és a rifeng-hoszivattyu.hu meggyőzött, hogy a hőszivattyús rendszerek a stabilitást jelenthetik. Jók a referenciáik, mármint az ezen oldal mögött álló társaságnak, ahogy olvasom, de szeretem az általános leírásaikat is, mert egy új világ nyílt meg előttem, ami miatt most megállás nélkül a tervezés és az előrelátó gondolkodás állapotában ragadva mérlegelek. És hőszivattyúra fogunk átállni, ez már biztos!

A rifeng-hoszivattyu.hu olyan oldal, mellyel kapcsolatba lépve nagyon pontosan elkészült, ház- vagy lakásspecifikus hőszivattyús megoldásba ruházhatunk be. Ők, a kiviletelező révén figyelembe veszik egyéni igényeinket, garanciát vállalnak, felvilágosítanak, segítenek a témát alaposan körüljárni és megkonzultálni mindent, mielőtt belevágnánk. És közben is minden világos lesz, figyelnek ugyanis az ügyfélre, a vevőre. Olyan minőségben utaznak ilyen technológiák terén, melyek kifogástalan színvonalat képviselnek, kipróbáltak, és máshol utánaolvasva is ellenőrizhetők. De ha nem vagyunk ennyire bizalmatlanok általánosan mindenkivel, ők, az oldalukon talán minden lehetségesen felmerülő kérdésünkre választ adnak. Én mindenkivel bizalmatlan vagyok, ez egyéni, személyiségbéli tulajdonság, de rájuk egy szavam sincs. Ezt, az imént említett válaszkeresést szolgálja a rengeteg, menüpontok alá szervezett információköteg a website-on. Láthatjuk, ha rászánjuk az időt, hogy megismerjük a rifeng-hoszivattyu.hu tartalmát, hogy egy sokat látott társaság, és ezáltal teljesen kimerítő weboldal ez a témában, amit meglátogathattok a nem véletlenül többször beszúrt címen. Tanulni fontos! És ismerni a jelen, s a jövő lehetőségeit. Emiatt mindenkinek ajánlom!

Akkor választanék hőszivattyút a helyetekben, ha egy hosszútávú, a többinél költséghatékonyabb megoldást keresnék, károsanyag-kibocsátás nélkül. És ha olyasmit szeretnék, ami bizonyítottan strapabíró és ezt forgalmazói garancia biztosítja.

Van egy példátlanul transzparens, hosszú és szokatlanul részletes árlistájuk a fenti menüsor “Árak” menüpontja alatt, mindenféle előzetes kalkulációnkhoz. Tájékozódhatunk a legaktuálisabb akciókról is, a hírek menüpont alatt pedig láthatjuk, ez az egész, komplex felépítésű oldal nem csak porhintésnek van. Hanem a valóságban is frissül, olyan mint egy hírportál. Minden újról, fontosról hírt kapunk. Ez két dolgot is üzen nekem: ők, akik csinálják, nagyon hisznek benne, ami szimpatikus és meggyőző, mert bármit venni én csak elhivatott kereskedőktől szeretek, akik nem azért árulják pont ezt, mert “így jött ki a lépés”. És azt is üzeni továbbá, hogy nekik már múltjuk van, tehát a koncepció bejött. Na nem a bolt koncepciójára gondolok, hanem elsősorban a hőszivattyúra. Ez a technika bevált. Azért van ennyi cikk, ennyi írás, ennyit tapasztalatmegoldás, mert ez nem egy homályos jövőjű valami, hanem már bizonyított a gyakorlatban. Eléggé el is terjedt, fejlődött mostanra eleget. Hőszivattyúval már nem úttörőkként kísérletezünk, hanem egy biztos talajt, biztos hátteret jelentő technológiához jutunk, ami kis eséllyel hagy cserben.

Itt értünk vissza a gondolatmenetemben a jövőre való gondolásra. Az nem az én dolgom, hogy a nem biztos, még csak kialakulóban lévő dolgokkal kísérletezzek, de az annál inkább, hogy a saját fűtésünket olyan dologgal biztosítsam, amiről tudom, hogy hosszan szolgál majd és megnyugtatóan stabil. Ezt várnám mindenkitől. A felelősségteljes hozzáállást. Több hőszivattyú és ilyesmi kéne az országban, így helyben, a városunkban is, ami által nem járna tragédiával egy hirtelen jött energiaválság. És nem zárnának be, kedvenc intézményeim… 🙁