Esküvői ajándék

Idén bízom benne, hogy a színházi élet is beindul majd, de az esküvők szezonja, mármint az igazi, nagy létszámú esküvők, valódi násznéppel – ha nem lesznek megint korlátozások a járvány miatt – biztosan újraindul.

Az unokatesóm esküvőjére, úgy döntöttünk, hogy különleges ajándékkal készülünk majd. Mi a párommal, a másik unokatesóm és a felesége közösen fogjuk meglepni őket egy selfie-géppel.

Hallottatok már róla?

Én egy céges party-n találkoztam először ezzel a dologgal, és megvett a dolog kilóra. A cég, akik csinálják rettenetesen profik. Egy érintőképernyős gépet telepítenek, amin látod, hogy milyen kép készül majd – olyan mint a régimódi fotóautomaták az aluljárókban, amivel igazolványképet lehet csinálni, csak sokkal modernebb, és sokkal többen lehettek a képen.

Fényképet, vagy GIF-et is lehet vele csinálni. Ezeket feltöltheted Facebook-ra vagy Instára, sőt, helyben ki is nyomtathatod. (Mármint a fényképeket. A mozgóképek kinyomtatására szerintem még várni kell pár évtizedet. 😊)

Nincs limitje annak sem, hogy hány fotót nyomtathatsz ki a megadott időtartam alatt. A gépet egyébként gyorsan telepítik, 4-6 vagy 8 órára lehet megrendelni, és a cég egy kollégája végig ott marad, hogy segítsen, ha elakadnál valamiben.

Adnak hozzá egy rakás vicces kelléket is, parókákat, kalapokat, maszkokat, amikkel lehet hülyülni.
Izgulok, remélem, hogy unokatesóm szeretni fogja. A menyasszonya már tud a dologról (a szervezés miatt), de ő még nem.

Említették, hogy nem akarnak külön fotóst és videóst, egyvalaki fogja csinálni a kettőt, és arra gondoltunk, hogy ezzel nem csak a bulit tudjuk majd feldobni, hanem plusz egy lehetőséget biztosítunk arra is, hogy megörökítsük a nagy napot.

A géppel együtt biztosítanak egy 240×240 cm-es fotófalat, ami tulajdonképpen egy háttér. Olyan, mint amit a profi fotósok is használnak.

Na, amit még nem döntöttünk el, hogy ez a fotófal milyen legyen – merthogy több különböző mintából is lehet választani a selfiegep.hu-n. Vannak virágos, szívecskés, tüzijáték-mintás hátterek is, és még sok másik, egyéb alkalmakra.

Most éppen azon megy a vita, hogy ezek közül melyiket válasszuk ki, de szerintem meg fogunk tudni egyezni a dologban.

Azért nem tudtuk egyébként meglepetésként intézni a dolgot, mert egy kis hely-igénye azért van a kütyünek. Kell hozzá egy kb 3×3 méteres terület, ahova telepítik a gépet és a fotófalat. Szóval kénytelenek voltunk keríteni egy beépített embert, és mivel az unokatesóm menyasszonya úgy is nyakig van a szervezésben, úgy döntöttünk, hogy ő lesz az.

Mellékesen az is benne volt a dologban, hogy féltünk tőle, nem fog tetszeni neki az ötlet. Unokatesóm minden ilyesminek örül, de a menyasszonya borzasztóan érzékeny arra, hogy minden tökéletes legyen az esküvőn, és nem akartunk lukra futni a dologgal. Szerencsére amikor előhozakodtunk az ötlettel, szó szerint ugrált örömében. 😊

Szóval most izgatottan várjuk az esküvőt, de biztos vagyok benne, hogy a slefiegép itt is legalább akkora sikert arat majd, mint abban a buliban, ahol először találkoztam vele.