Csehov és a pelenka, avagy a babák nyugodt alvásának titka

A színházba járás az egyik kedvenc szabadidős elfoglaltságom amióta az eszemet tudom. Magamon kívül kevés olyan mazochistát ismerek, aki őszinte érdeklődéssel nézi végig a klasszikus orosz drámákat, pedig szerintem mindegyik zseniális. Persze kell hozzá érteni az iróniát, és egy bizonyos fokú groteszk humorérzék szükségeltetik hozzá, de ez nem csorbítja a darabok dicsfényét. Ahányszor csak lehetett, mindig a színházban lebzseltem. Annyi női hiúság azért szorult belém, hogy ennek okaként ne csak a fenomenális produkciót nevezzem meg, hanem hogy végre adódott egy olyan alkalom, ahova ki tudok öltözni. Mert mi értelme van annyi elegáns ruhát és tűsarkút tartani otthon, ha sosem veszi fel az ember lánya?

Aztán megszületett a kisfiam, és kitört a karantén. A színházba járásnak tehát két nyomós indok vetett véget. Covid idején, első gyermekes anyukának lenni annyit jelent, hogy mindent ezerszer inkább túlgondol az ember, mint azt járvány nélkül tenné. Számomra például a bevásárlás volt egy külön kálvária az elején. Aztán rájöttem, hogy léteznek online webshopok is, szóval a lustáknak, vírustól tartóknak, vámpíroknak és házi őrizetben lévőknek sem kell csüggedni, ha különböző termékekhez szeretnének hozzájutni a külvilággal való érintkezés nélkül.

Nekem az abszolút kedvencem a Lord Shop lett, elmondom, miért. Először csak mindennap használatos háztartási, kozmetikai termékek után kutattam, aztán mikor feltűnt, hogy fogyóban a pelus, azt is a bevásárlólistámhoz csaptam. Az említett webshopban ezt mind megtalálom, ráadásul olcsón. Eddig mindig találtam az akciós termékek között olyat, amire szükségem volt. Pontgyűjtő rendszer is van, amelyekkel további kedvezményekre vagyok jogosult, egészen pontosan 100 Ft után kapok 1 pontot, amely 1 Ft-nak felel meg, és le tudom vásárolni.

Aztán teltek a napok, hetekké fordultak, lassan véget ért az első hullám. A kisfiam pedig, még csak most született, de máris nagyfiú. Természetesen a rugdalózók háromnegyedét úgy nőtte ki, hogy egyszer sem volt rajta. A pelusméretek is hamar változtak. Szerencsére a https://www.lord.shop.hu/gyermek-pelenka-pelenkazo-lap-alatet linken mindig óriási választékból tudtam választani. Nem csak a hagyományos pelenka, bugyipelenka, hanem a textilpelenka, úszópelenka és a nadrágpelenka is szerepel a kínálatban, különböző méretben és kiszerelésben.

A picim ráadásul elég kényes a pelusra, mint a macskáim az alomra, így egyáltalán nem volt mindegy, milyet adok neki. Többféle márka kipróbálása után állapodtunk meg az említett online webáruháznál kapható termékcsomag pelusánál. Az ár-érték arány teljesen korrekt, azt kapom, amiért fizettem, és a család kis trónörököse is elégedett – és ez a legfontosabb.

A karantén alatt pedig rászoktam a webshopok böngészése mellett a drámaolvasásra is, mert színház híján valamivel ki kellett elégíteni a kultúrára való igényemet. Ebből pedig egy érdekes konklúziót tudtam levonni, mégpedig, hogy a babák nyugodt alvásának titka, a jó minőségű pelus, mint amilyet itt tudtok rendelni: https://www.lord.shop.hu/gyermek-pelenka-pelenkazo-lap-alatet, és hogy Csehovot olvassunk nekik esti mese gyanánt.