Ha gáz az előadás

A barátommal szerencsére mind a ketten művészet-rajongónak mondhatjuk magunkat. Lehetséges, hogy ez a titka a hosszú ideje, makulátlanul működő párkapcsolatunknak, vagy éppen az, hogy viszonylag sokat mozdulunk ki, és így kevesebb lehetőség adódik kapcsolatunk ellaposodására.

A legutóbb egy színházi előadásra vásároltunk jegyet: mondanám, hogy átlagos szintű lelkesedéssel vártuk a darabot, de sajnos nem így volt. Már napokkal az előadás előtt elkezdtünk készülődni, igyekeztünk minél több információt gyűjteni a szerzőről, illetve a színdarabban játszó színészekről.

A felfokozott előkészületekkel valószínűleg nem voltunk teljesen egyedül: a színházba konkrétan alig lehetett bejutni a népes nézőközönség miatt. Izgatottan foglaltuk el a helyeinket, és már nagyon vártuk, hogy elkezdődjön az előadás.

A művészet azonban nem mindig váltja be a hozzá fűzött reményeket: nem lehetett világosan eldönteni, hogy pontosan mi a darab cselekménye, ráadásul, a színészek sem nyújtottak kimondottan ragyogó teljesítményt.

Mindezek után meglehetősen csalódottan érkeztünk haza: el is bizonytalanodtunk, hogy legközelebb egyáltalán menjünk-e színházba, vagy inkább elégedjünk meg az otthoni sorozatnézéssel.

Szomorúságunkban nekiláttunk volna némi forrócsoki-készítéshez – mivel eddig mindig bevált – csakhogy nem indult be a gáztűzhely. Először nem estünk kétségbe, hiszen volt már erre példa: pár perc türelem kellett csak, és máris működött minden.

Ekkor azonban észrevettük, hogy milyen hideg lett a lakásban: gyorsan elkezdtünk kipróbálni mindent, hiszen tudni akartuk, pontosan mi okozhatja a problémát.

Csakúgy, ahogyan a katarzist a színházban, a melegvizet is hiába vártuk: a gázcsövek megadták magukat.

Művészet-kedvelőként egyikünk sem érezte magában az affinitást a gázszereléshez, ezért inkább a 21. századi technológia online keresőihez fordultunk: beírtuk, hogy “gázszerelő budapest 0-24“, és reménykedtünk benne, hogy mihamarabb rátalálunk a legmegfelelőbb segítségre.

A gázszerelő budapest 0-24 keresőkifejezésre kapott találatok között pár perc keresgélés után bukkantunk rá a topvizgazfutesszerelo.hu nevezetű oldalra, ahol rengeteg tanulságos információval gazdagodtunk a gáz témakörével kapcsolatban: megtudhattuk például, hogy mi a különbség a gázszerelő, illetve a gázkészülék szerelő között, mindebből kifolyólag pedig azt is, hogy milyen meghibásodások esetén hívhatjuk bátran a topvizgazfutesszerelo.hu csapatát.

Ezek után nem is teketóriáztunk: azonnal tárcsáztuk is a weblapon feltüntetett számukat.

Az első hívás alkalmával voltaképpen időpontot egyeztettünk, továbbá részletesen beszámoltunk arról, hogy milyen “tüneteket” észleltünk.

A probléma nem volt égetően sürgős: csak főzni és zuhanyozni nem tudtunk, nem gyulladt ki a lakásunk, szerencsére, így a segítség csak pár óra elteltével érkezett meg.

A kiküldött, két szerelő nagyon szimpatikus volt, elmondták, hogy már hosszú évek óta dolgoztak a szakmában, szóval maximálisan megbízhatunk bennük. Fél óra leforgása alatt meg is tudták állapítani, hogy pontosan, mi okozza a “tünetegyüttest”: valóban a gázcsövekkel volt a gond, pedig mi csak laikusként tippeltük meg a barátommal.

Profi módon hozzá is láttak a hibaelhárításhoz, majd pedig hasznos tanácsokkal láttak el minket, arra vonatkozóan, hogy milyen jelekre érdemes figyelni a gázcsövek épségének fenntartása érdekében.

A távozásuk után arra gondoltunk, hogy a gázszerelés folyamata – amit a 2 szerelő prezentált számunkra – sokkal jobb volt, mint az esti, színházi előadás.