Színházi szünetben igazán jókat lehet beszélgetni

Nagy színházkedvelő hírében állok, szóval alig vártam a múlt hétvégét, amikor anyukámmal végre eljutottunk egy színházi előadásra. Általában az ő barátnői szoktak még ott lenni. Az enyémek mivel messzebb élnek, így ők nem szoktak csatlakozni. Ez alól a múlt heti előadás kivétel volt. Az egyik barátnőm a környéken járt a nagymamájánál, és sikerült szereznie még jegyet. Ezt egészen addig nem tudtam meg, amíg a felvonások közötti szünetben össze nem futottam vele. Nagyon régen láttam, de az idő alatt szinte alig változott valamit. Egy valami azonban mégis más volt, a szemeire máshogy emlékeztem, de eleinte nem mertem semmilyen megjegyzést sem tenni ez ügyben. Aztán csak nem hagyott nyugodni a dolog és rákérdeztem. Így tudtam meg, hogy pár hónapja volt egy szemhéjplasztikája és annak köszönhető ez a változás. Azt is elmondta, hogy egy magánrendelésen végezték el a műtétet, és ha szeretnék többet megtudni erről a témáról, akkor keressem fel a https://plasztika.info.hu weboldalt, ahol megismerkedhetek különböző műtéti eljárásokkal, a műtő orvossal és a magánrendelés kialakulásának történetével is. Az oldalon található blogon pedig további érdekességeket is olvashatok.


Dr. Kelemen Ottó plasztikai sebész Budapest – 25 év tapasztalat!


Másnap meg is kerestem az említett oldalt, ahol rákerestem a szemhéjplasztikára, hiszen kíváncsi voltam mit csináltak pontosan a barátnőmmel. Szerencsére elég hosszú leírás van a weboldalon erről a bevarkozásról. Ugyanakkor a hosszúsága nem hozta magával azt, hogy nehezen érthető legyen, sőt laikusok számára is érthető módon írja le a műtétet, és az ahhoz kapcsolódó tudnivalókat. Kicsit a többi műtéttípusba is beleolvastam, és szinte kivétel nélkül ilyen részletes és érthető leírással találkoztam, úgyhogy itt igazán sok ismeretet szerezhetünk.


Szemhéjplasztika és minden, amit tudni kell róla


A Dr. Kelemen Ottó plasztikai sebész Budapest – 25 év tapasztalat! szlogenű weboldalon az alábbi két fő típusát különböztetik meg a szemhéjplasztikának: a felső szemhéjplasztika és az alsó szemhéjplasztika. A megkülönbözetés oka, hogy ezek egymástól lényegesen eltérnek, így a két műtét is különböző. A felső szemhéjplasztika leírásából kiderül, hogy melyek a leggyakoribb panaszokkal járó elváltozások, illetve megismerhetjük a műtét menetét, a műtét utáni utasításokat, a mellékhatásokat, a korai és késői szövődményeket és az eredmények tartósságát. Azt is megtudtam az oldalról – bár a barátnőm is mesélte – hogy a műtétet egy konzultáció előzi meg, ahol komplex állapotfelmérést végeznek. Néhány esetben rutinvizsgálatokat végeznek el a műtét előtt, de vannak esetek amikor komolyabb kivizsgálás is indokolt lehet. Ezt a weboldalon részletesebben is kifejtik. Sőt külön leírás készült a felső szemhéjplasztika és az alsó szemhéjplasztikához, valamint jó pár képet is mellékeltek ezekhez, szóval még jobban el tudjuk képzelni, hogy mi, hol és hogyan történik pontosan.

Számomra nagyon érdekes volt ezekről a műtéti beavatkozásokról olvasni, és minden egyéb is, amivel a Dr. Kelemen Ottó plasztikai sebész Budapest – 25 év tapasztalat! weboldalon találkoztam. A munkájuk eredményét pedig testközelből is láthattam és másodkézből valamennyire tapasztalhattam is. A weboldalon is nagyon jó véleményeket olvastam, de a leghitelesebb vélemény mégiscsak a barátnőmtől jött. Egy biztos, ha valaki a tanácsomat kéri, hogy szépészeti beavatkozás miatt hova forduljon, akkor az ajánlások között lesz ez a magánrendelés is. Ha pedig egyszer nekem lesz szükségem valamilyen okból plasztikai sebészre, akkor valószínűleg ők is a lehetséges jelöltek között lesznek majd.