Színházi látogatás helyett nyári gumi vásárlás a neten

A családunk nagy színházba járó, amikor csak megengedhettük magunknak, és érdekes műsor volt, mentünk. A jelenleg viszont ezt most már nem tehetjük meg, még ha az anyagiak nem is okoznának akadályt. Így, mikor apám észrevette a téli gumik felszerelésekor, hogy a nyári gumikat le kéne cserélni, egyértelmű volt, hogy a színházból visszamaradt pénz egy része hova megy majd.

Mivel alapvetően sem valami szívesen vásárolunk a városban, apa ráuszított az internetre, hogy keressek nyári gumi oldalt. Mondanom sem kell jól feladta a leckét nekem, akinek még jogsija sincs, de azért megpróbálkoztam a feladattal. Sok-sok keresgélés után rá is akadtam egy elég jól rendszerezett, átlátható weboldalra, a gumidiszkont.hu-ra, amit biztos voltam benne, hogy még apa is tudni fog használni.

Az oldalon több mint 30000 féle abroncsot lehet találni, és nagyon előzékenyen két csoportban le is írják a főoldalon, melyek a legkedveltebb téli, illetve nyári gumik méret és márka szerint. Ha az ember kicsit elveszettebb, mint mondjuk én voltam, a főoldalon segítséget is kapunk a választáshoz. A méret szerinti kereső alatt szépen ki is emelik, hol kell keresni a méret számait, ha pedig nagyon specifikusak akarunk lenni, be írhatjuk a gumik kívánt terhelési indexét és sebesség indexét is. Ezeket a részleteket inkább apára hagytam, hadd silabizálja ki ő őket az autóból.

Abból a szempontból viszont megnyugtathattam, hogy a gumikra vonatkozik minimum 2 év gyártói garancia, és ha nem lesznek jók mégse a gumik, 14 napon belül visszaküldhetjük, és visszakapjuk a vételárat. Tehát csak a postaköltséget kell kifizetnünk. Mivel jelenleg pont főszezon van, így a szállítás 4-5 munkanapot is igénybe vehet, illetve szállítási költséget is kerekenként kell fizetni, de apa minden bizonnyal meg volt elégedve az árakkal még így is, mert meg is rendelte a nyári gumikat.

Így ugyan színházba a télen nem mehettünk, de legalább, ha nyáron újra nyitnak a színházak nem kell a kerekek miatt autó balesettől félnünk.