Tintapatron nem csak a színházjegyek nyomtatásához kellhet

A tintapatron rendkívül sokféle formában szükséges cikk lehet egy háztartásban, attól függetlenül, hogy épp le van-e zárva a fél világ, vagy sem. A mi történetünk is pont ezt mutatja, ami persze egészen gyakorinak is mondható egy olyan háztartásban, ahol két lakó is a csodálatos tanári pályán ügyködik. Na de, menjünk vissza a dolgok elejére.

Még jóval a vírus első hullámának berobbanása előtt vettünk jegyet egy olyan darabra az egyik nagy pesti színházba, amire már évek óta szeretnénk eljutni, de mindig elkapkodják az összes jegyet előlünk, mire odajutunk, hogy megvehetnénk. Hát most rajta volt a kezünk az egeren és abban a pillanatban, hogy megnyitották a helyfoglalási rendszert, már kattintottunk is: meg is lett az eredménye! Első sor közepe, bumm je! Sokan azt mondják, hogy ez nem jó hely, mert nem látni olyan jól a színpadot, kicsit kényelmetlen a nyaknak végignézni onnan egy előadást. Én viszont az a fajta vagyok, aki a színháznak a szagát szereti és minden egyes rezdülését, mozzanatát a lehető legközelebbről próbálja vizsgálni. Egy ilyen rajongó számára az első sorban helyet kapni maga a kánaán, hiszen ennél közelebb már csak akkor ülhetnénk, ha a színpadra szólna a jegyünk.

Szóval nagy volt az öröm, aztán beütött a vírus első hulláma a rengeteg lemondással és tervezhetetlenséggel. Sebaj, ekkor még egyáltalán nem csüggedtünk, hiszen hónapok választottak el a nagy naptól és nem igazán lehetett látni előre, hogy mennyi ideig fog az adott helyzet tartani. Aztán szépen lassan elérkeztünk az áhított időponthoz és láss csodát, ideért a második hullám második lezárása is. Szerencsére maga az előadás nem maradt el, mert már átállt a színház a digitális közvetítésekre. Azonban más kellemetlenség ért minket.

Megörültünk a testvéremmel, hogy nem fog már kelleni belépőt nyomtatni, hiszen online az esemény. Pont elfogyott a tintapatron és azt gondoltuk, elég, hogyha az új évre hagyjuk az utánrendelést. Hát ekkor jött a pofon, hogy édesanyánk, aki általános iskolában tanít matekot és kémiát beígérte a gyerekeknek, hogy a szünet utáni első órán rögtön túllehetnek a számonkérésen. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy legyen otthon tintapatron – amit nem rendeltünk meg időben.

Mit tesz ilyenkor az élelmes gyerek? Hát jól körülnéz az interneten, hátha talál olyan megoldást, ami a leginkább fájdalommentesen – vagyis a lehető leggyorsabban megoldja a problémát. Szerencsére volt egy kis tapasztalatunk már a keresést illetően is és az eszköznek is utána érdeklődtünk a baráti társaságban, hátha valaki gyorsan rávágja a megoldást erre a tintapatron kérdésre.

Így is történt pontosan, az egyik barátunk csípőből ajánlotta a nyomtatoalkatresz.hu oldalt, ahol – ahogyan az a nevéből is sejthető – nyomtatóalkatrészeket lehet rendelni. A választék rendkívül széles, ami azért jó, mert nekünk általában speciálisnak számító tintapatronra van szükségünk. Kicsit szerencsétlenül sikerült anno a nyomtató választás, azt hiszem…

Egy Lexmark nyomtatónk van, ehhez kellett a megfelelő tintapatront megkeresni. Első körben már az is nagyon bizalomgerjesztő volt ezen az oldalon, hogy ellentétben sok másik webshoppal, itt bizony az 5 talán legnagyobb márka a tintapatronok és tintasugaras nyomtatók terén mind megtalálható volt. Egy gyors kattintással persze átnéztem a toner – lézernyomtató oldalra is és ott is ugyanez volt a helyzet, csak még bővebb választékkal.

Ahogy kiválasztottuk a megfelelő márkát, egyből egy olyan felületen találtuk magunkat, ahol még az is megtalálja a jó tintapatront, aki nem is tudja, hogy mit keressen valójában. Egy rendkívül egyszerű és kezelőbarát felületen keresztül lehet kiválasztani, hogy melyik típusú nyomtatóhoz milyen sorozatba tartozó tintapatront szeretnénk megrendelni. Tehát, ha csak a nyomtatót tudjuk milyen, akkor sincs veszve a dolog, mert egyértelműen be lehet azonosítani, hogy melyikhez milyen patron jó.

A következő dolog, ami nagyon tetszett, hogy nem elég, hogy itt tényleg rengeteg a tintapatron, de még az árakban is van úgymond trükközési lehetőség. Egyrészt, minden esetben van bizonyos mennyiségi kedvezmény, ami már önmagában jófej húzás a szolgáltatótól. Nekem is megéri egyszerre többet rendelni, mert olcsóbb lesz a darabár és neki is jobb, hogy egyszerre több mindent küldhet ki egy helyre és nem kell havonta megtenni ugyanazt a távot egy kisebb összegért. Ez nem utolsó sorban a környezettudatosság szempontjából sem elhanyagolható dolog. A mennyiségi kedvezmény számszerűsítve azt jelenti, hogy mondjuk egy darab az adott tintapatron fajtából 7590 forint (vagy bruttó 9639 Ft), de ha már kettőt rendelünk belőle, akkor kapásból csak 6890 forint lesz a darabár (ami bruttó 8750 Ft), vagy ha továbbmegyek három darabtól fölfelé 6590 forintos darabáron lehet hozzájutni a termékhez (vagyis bruttó 8369 Ft). Szerintem ezt érdemes mindig szem előtt tartani, ha “ipari” felhasználók vagyunk.

A másik trükközési lehetőség az árral a tintapatronok esetében abban rejlik, hogy nem csak eredeti termékek léteznek, amelyeket a nyomtató gyártójának megfelelő cég gyárt, hanem ezen kívül léteznek olyan opciók is, amelyek ennél jóval olcsóbb alternatívát tudnak kínálni. Ez annyit tesz, hogy nem eredeti “márkás” termékekről van szó, hanem utángyártott darabokról. Ezek a funkciójukat ugyanolyan jól betöltik, mint az eredeti tintapatronok és a legtöbb esetben még élettartamban is ugyanannyit bírnak, mint a hivatalos gyártó által előállított változatok. De ha még kevesebbet is bírnak véletlen, akkor sincs nagy gond, hiszen ha fajlagosítjuk, hogy mennyivel kerül kevesebbe és mennyivel rövidebb az élettartama még akkor is jól jöhetünk ki az üzletből.

A nyomtatoalkatresz.hu-n ráadásként ingyenesen lehet házhozszállítást kérni, teljesen függetlenül attól, hogy milyen tételben rendelünk, mert hogy mindent ingyen hoznak házhoz, amíg vissza nem vonják ezt a remek akciót.

Sokat nem gondolkoztunk azon, hogy tőlük rendeljünk-e, hiszen ezek azért eléggé jó lehetőségek összességében nézve az ajánlatot. Ráadásul a kiszállítással kapcsolatban sem voltak bennünk kételyek, mert kapásból a tintapatron mellett megjelent, hogy mégis milyen “státusza” van a kiválasztott terméknek. Egyértelmű, hogyha a nem rendelhető felirattal találkozunk, akkor ott nem fogunk szerencsével járni, egyeztetni kell az üzlettel a termék beszerezhetőségéről és akkor derül ki, hogy lesz-e olyan patron egyáltalán. De ha az áru mellett egy zöld pipa van és a rendelhető felirat is látható, akkor sitty-sutty a zsebünkben tudhatjuk az eszközt – illetve pontosabban a nyomtatónkban. A sztenderd az ezekben az esetekben, hogy a délig beérkező megrendeléseket 1-2 munkanapon belül házhoz is tudják szállítani. Ez nekünk tökéletes volt, úgyhogy nem húztuk sokáig a dolgokat és megrendeltük a tintapatronokat.

Ha minden igaz hétfőn vagy kedden érkezik a szállítmány, a gyerekek meg addig remélhetőleg kibírják még kémia dolgozat nélkül. Hogyha megkapjuk, akkor igyekszek írni majd róla, hogy minden rendben volt-e a kiszállítással, bár a barátunk, aki egyáltalán a nyomtatoalkatresz.hu-t ajánlotta rendkívül elégedett volt velük, tehát én sem feltételezek semmilyen zavart az erőben. Aztán most már ha lesz végre újra tintapatron, színházjegyeket is szívesen nyomtatnánk végre, nem csak ilyen vacak dolgozatokat.

tintapatron