Színházban értettem meg a napelemek működését

Elég rég voltam színházban, mostanában ugye nem tudok menni, pedig nagyon szeretem. De a legutóbbi alkalommal nem csak kulturális élményekkel gazdagodtam, hanem okosodtam is egy kicsit. Egy ideje gondolkozom azon, hogy jó lenne egy napelemrendszer a házra, de nem mertem még belevágni. A barátnőm viszont – akivel színházba mentem -, már túl van ezen és elmesélte nekem, hogy hogyan is működik a dolog.

Ő a napelempalyazatok.hu oldalán talált erről infókat, és a telepítést is ők végezték. Szóval amit tudni kell, hogy a napelemek a Nap energiáját használják fel, a paneleken keresztül. Azonban ez még kevés, ugyanis még csak egyenáramról beszélünk, és amit mi használunk a mindennapi életben, az bizony váltakozó áram. Ahhoz, hogy az egyenáramból váltakozó áram legyen, szükség van egy eszközre, aminek a neve inverter.

Azt mondta a barátnőm, hogy ennek a minősége is rendkívül fontos, de nem kell nekünk bajlódni a kiválasztásával, mert a jó és hozzáértő szakemberek ajánlanak majd egy olyat, ami tökéletesen kielégíti az igényeinket és a rendszerhez is tökéletesen megfelelő lesz. Azt is mondta, hogy az inverterekre is van garancia, de sajnos ezek olyan részei a rendszernek, amik idővel már nem működnek megfelelően. Igazából az inverter az egyetlen olyan elem, amit néhány év múltán cserélni kell. De nem kell aggódni, mert ha a garancia idején belül történik bármi, akkor ingyenesen kicserélik egy újra.

Mondott még pár dolgot a kW-okkal kapcsolatban, de én ehhez nem értek, inkább a szakemberekre bízom majd a döntést, akiket egészen biztosan a napelempalyazatok.hu csapatából fognak kikerülni.