Az Ember Tragédiáján jutott eszembe a saját cégem neve

Imádok színházba járni, ezzel szerintem nem vagyok egyedül. Legtöbbször, ha már láttam egy darabot, újra és újra megnézem, újra átértékelem a szereplőket, a színészek mimikáit, a mondanivalóját… Ez van hát az Ember Tragédiája című művel is.

A Szigligeti színház az egyik legszebb színház ahová eddig jártam. Közel van a lakóhelyemhez is, így nem kérdés, hová járok leggyakrabban. Szeretem az auráját. A hely annyira csodaszép és igényes, na meg akad egy-két vendég, akikkel gyakran egymás mellé ülünk, hogy kibeszéljük az adott darabot, tehát még az emberek is rendesek, befogadó a közösség. A színészek pedig csak a hab a tortán.

Főleg az Ember Tragédiájában, amelyet hiába láttam már számtalanszor, minden alkalommal megbabonáz, annyira tehetségesek a színészek, na meg a színpadot is annyira remek kellékekkel rakják körbe. Egyszóval csodálatos az egész.

Ma azonban mégis teljesen más volt.

Fáradtan jutottam el a csütörtök délutáni előadásra. Senki sem ült mellettem, így csak a saját gondolataimra tudtam hagyatkozni, amely most nem a darabon járt. Már a darab felénél jártunk, amikor felcsillant bennem valami. Valami, ami igazából régóta mozgatja a fantáziámat, de most jutott el igazán a tudatomig.

Céget akarok alapítani. Ráadásul egy olyat, ami művészettel foglalkozik.

Az egész színház alatt ezen agyaltam, oda se tudtam figyelni Luciferre és az Úrra, pedig a kedvenc jelenetem a legvégén a “Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál”, de ez most elmaradt.

Hazaértem, ledobtam a cuccaim, még Kormit a macskámat sem simogattam meg, azonnal leültem a laptopom elé és gépelni kezdtem. Cégalapítás, cégalapítási módszerek… Hosszas böngészés után rákerestem a kft alapítás szóra, hiszen ez tetszik nekem a legjobban (nem, nem csak azért mert a kft szótól elkezdem dúdolni az Afrika című dalt).

Ekkor bukkantam rá egy weboldalra, amely igazából csak azért volt figyelemfelkeltő, mert a kft alapítás törzstőke nélkül szerepelt benne.

Hiszen gondoljunk csak bele! Törzstőke nélkül elindítani egy kft-t az maga a Kánaán, így először azt hittem megtéveszt, de kiderült, hogy nem.

Ez a weboldal részletesen elém tárta mindazt, amiről valójában fogalmam sem volt. Nem gondoltam, hogy egy cégalapítás ennyire sokrétű dolog, pont ezért segített nagyon rávilágítani arra, mifán terem is ez.

Ami viszont megnyugtatott, és kifejezetten örültem neki, az az volt, hogy a kft alapítás illetéke, közzétételi díja, JÜB költsége személyenként nulla, azaz nulla forint! Nulla! A tulajdoni lap pedig csak 3000 ft+ áfa amely nem egy eget rengető összeg.

Továbbá megtudtam azt, hogy egy kft törzstőkéje minimum 3.000.000 forint értéket kell, hogy mutasson. Kiderült, hogy van többszemélyes kft alapítás, amely teljesen más, mint egy egyszemélyes kft alapítás. Lépésekről lépésekre bemutatja a folyamatát, amelyhez egy ügyvéd is kötelező. Szerencsére rengeteg ügyvéd ismerősöm van, remélem valaki rá ér majd arra, hogy kezébe vegye az én ügyemet is.

Soha sem gondoltam volna, hogy a kft alapítás törzstőke nélkül is elkezdhető.

Ugyan még nem volt szerencsém ilyenben kipróbálni magam, de a kedvenc színdarabom meginspirált arra, hogy elkezdjek céget alapítani, így már aznap telefonáltam egy nagyon kedves ügyvéd ismerősömnek, hogy a segítségét kérjem benne.

Így kezdtem bele a saját vállalkozásomba, amelyhez ez az oldal rengeteg inspirációt, segítséget és támogatást adott. Telefonon is felvettem a kapcsolatot velük, rendesek, segítőkészek voltak és tőlük minden olyan kérdésemre választ kaptam, amelyről eddig fogalmam sem volt. Nem volt más hátra, mint belekezdeni a közös munkába!