Plasztikkártya nyomtatás – ha egy menő névjegyet szeretnétek…

Nemcsak az üzleti szférában van nagy jelentősége a megjelenésnek és külcsínnek, hanem a művészetben is. Én például zenészként mindig hordok magamnál egy-egy névjegyet arra az esetre, ha olyan helyen járnék, ahová szívesen elvinném a produkciómat. Ez lehet egy kávéház, lehet egy étterem, vagy bármilyen helyszín, ahol szóba elegyedek a tulajdonossal. A lényeg csak az, hogy a szóbeli jó benyomás mellé nem árt az sem, hogyha a névjegykártya is olyan, amit aztán könnyű megkülönböztetni a többitől. Ezért én pár éve már úgy határoztam, hogy nem papíralapú névjegykártyám lesz. Létezik már olyan is, hogy plasztikkártya nyomtatás, amivel sokkal tartósabb és menőbb névjegyeket lehet gyártani. Szerintem ez egy óriási minőségi váltás a névjegyek között, mert ezáltal tényleg valami olyasmit adhatok az érdeklődő kezébe, amit aztán akár évek múltán is azonos állapotban vehet elő. Művészetben és üzletben szerintem ez egyaránt nagy jelentőséggel bír.

Nálam a colornyomda.hu volt az a nyomda, ahol olyan minőségben tudták elkészíteni a névjegyemet, ahogyan azt én elképzeltem. Ezért nem véletlen, hogy végül mindig Budaörsön kötök ki náluk, amikor kell egy újabb adag a plasztikkártyából. Láttatok már ilyen névjegyet? Érdemes megnézni egyet, ha még nem, mert tényleg sokkal jobban fest, mint bármelyik másik papíralapú változat.

A Color Nyomda ráadásul nem csak a plasztikkártya nyomtatás terén jártas, hanem számos más egyéb területen is, ami kellően bonyolult folyamat ahhoz, hogy más nyomdák ne tudják ilyen pontossággal elkészíteni az adott nyomdai termékeket. De első körben inkább a plasztikkártya nyomtatásról szólnék pár szót, ha már ennek kapcsán hoztam őket szóba. Amiért nálam mindez szóba kerül, az a névjegykártya. Azonban nemcsak ezen a területen kerülhet elő nyomdai plasztikkártya készíttetés. Hiszen az élet számos más területén is használunk kártyákat, mint például ha ajándékkártyát csináltatunk valakinek, amit tetszőlegesen levásárolhat. Aztán ott vannak a hűségprogramok, ahol pontgyűjtési lehetőségek vannak, amivel kedvezményekhez juthatnak a hűséges vásárlók. Ott vannak ezek mellett a beléptető kártyák, vagy szobakártyák, amelyekkel be lehet jutni egy céghez, vagy egy hotel szobájába. És végül, de nem utolsósorban a Color Nyomda felsorolásában szerepelnek a tagsági kártyák, amiket még plasztikkártyára nyomatnak a jobb helyeken.

A névjegykártyák remekül mutatnak plasztikkártyán, ha a megfelelő nyomdában készülnek el. A Color Nyomdánál minden szükséges információt összegyűjtöttek azzal kapcsolatosan, hogy mire van szükség ahhoz, hogy ideális nyomat készülhessen. Egyrészt meg kell írni nekik, hogy milyen célra készül az adott kártya. Hiszen lehet, hogyha valami olyan felhasználást írunk, akkor még akár valamilyen egyedi felületkezelést is kaphat a kártya, mert adott esetben ez szükséges lehet a tartósság érdekében.

Szóval meg kell adni, hogy hol szeretnénk használni, ahogyan azt is, hogy milyen nyomatot szeretnénk rá. Lehetőség van mindkét oldalára nyomatni a kártyának, ami szerintem kimondottan jól mutathat. Az én névjegyem például ilyen. A másik, amitől nagyon jó minőségű névjegyet tudnak készíteni, az az, hogy jó minőségű az a grafikai anyag, amiből a nyomatot gyártják. Ez nagyon fontos, nem érdemes valami béna, netről letöltött grafikát küldeni, mert nem lesz jó a végeredmény. Bár az is lehet, hogy tudnak segíteni a grafika elkészítésében a nyomdánál, ezt meg kell kérdezni tőlük.

Végezetül pedig azt kell megadni, hogy milyen mennyiségben szeretnénk a plasztikkártya nyomtatást kérni. Az az igazán jó, hogy nem csak nagy mennyiségben vállalják, hanem akár néhány darabot is ki tudnak nyomtatni, ha csak annyira volna szükségünk. Ez azért is szuper, mert így tudunk próbanyomatot készíteni és akár többféle variációt is kipróbálni, mielőtt a végleges grafikával a végleges mennyiséget megrendelnénk.

A Color Nyomdánál egyszerű és gyors lehet a plasztikkártya nyomtatás, ha megfelelően elő tudjuk készíteni a szükséges adatokat. Ha mindebben segítségre volna szükségünk, akkor érdemes őket megkeresni személyesen, telefonon, vagy e-mailben, hogy először leegyeztessük a részleteket. Ha kifogástalan végeredményt szeretnétek és korábban nem rendeltetek még nyomdai termékeket, akkor azt tanácsolom, először mindenképpen vegyétek fel a kapcsolatot a Color Nyomdával. Aztán jöhet majd az a plasztikkártya nyomtatás is.